divendres, 30 de desembre del 2016

Visita Celler Mas Vicenç i Izaguirre

Seguint amb la setmana d'activitats, els alumnes de l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana varen anar a visitar el celler Mas Vicenç fundat a 2005 a Cabra del Camp per Vicenç Ferré, antic alumne de l'escola, junt a la seva família.


En Vicenç ens va acollir molt calorosament, ens va explicar la seva historia, el projecte del celler, ens va mostrar les vinyes, 35 Ha d'Ull de llebre, Macabeu i Parellada entre altres varietats i les instal·lacions del celler mentre ens explicava como du a terme les diferents vinificacions i productes que es fan el celler.

El celler elabora diferents vins pertanyents a la DO Tarragona, vins blancs com "El Terrat", "Dent de Lleó", vins dolços com "El Vi del Vent", rosats com "Flors i Violes" i negres com "Nit de Lluna" i "Arlequí" a més a més recentment han començat a fer oli amb la col·laboració dels olivicultors de la zona .



Amb l'ajuda del germà d'en Vicenç que també treballa al celler, varen fer un esforç important per millorar la comercialització dels seus productes, donant una imatge més moderna i intentant arribar al consumidor final mitjançant activitats Enoturisme. Açò els ha donant molts bons resultats havent d'ampliar el volum de producció  del seller degut al augment de la demanda.

Finalment varem fer un tast d'alguns dels seus vins mentre Vicenç ens explicava les característiques de cadascun.                                 
Moltes gracies a Vicenç i la seva família per una visita molt enriquidora on els alumnes han pogut veure com amb esforç i saber fer es poden dur a terme projectes tan enriquidors com "Mas Vicenç".

Seguidament pujarem a l'autobús i marxarem cap El Morell on visitarem el Celler Sort del Castell o s'elabora el vermut Izaguirre.



Ens varen explicar el procés d'elaboració del Vermut Izaguirre a partir d'un vi blanc i neutre, s'afegeix una barreja de 92 d'herbes ( donzell, canyena, vainilla, Dictam de creta, quina, cardamon, genciana, coriandre, nou moscada, etc) es cuinen, es remenen, s'afegeix alcohol fins 15 o 18º, sucre i/o caramel que li dona el color al vermut negre. Finalment es fa una criança en bòtes durant 6 o 12 mesos en el cas del reserva.


A Izaguirre elaboren una gran varietat de vermuts com son el vermell, rosat, blanc, sec, reserva i selecció. A mes a mes també s'elaboren altres productes com vins dolços, vi de missa, sangria i vinagre. 
 

També varem fer un recorregut per les instal·lacions, la zona de dipòsits, bótes, magatzem, elaboració, embotellat i expedició.
  


Per acabar ens varen oferir un aperitiu molt complet on varem poder tastar tots els diferents vermuts. Agrair a Izaguirre la seva disponibilitat i amabilitat en una visita a la que els alumnes pogueren  aprendre i gaudir molt.